вівторок, 11 червня 2013 р.

Нарада в міськраді з питань розвитку велосипедної інфраструктури

Сьогодні, 11 червня, о 15 годині відбулася нарада з ініціативи Зої Бережної з питання розвитку велосипедної інфраструктури.

На зустрічі були присутні начальник ДАІ в Херсонській області та його співробіник, начальник дорожного управління, ще двоє представників міськради. Від громади були присутні Максим Ретівой, Ярослав Концевий, Олександр Подолян та його компаньйон. Вела нараду Зоя Бережна.



Олександр з напарником запропонували два проекти велопаркування та розповіли про проект збору коштів на установки паркувань серед підприємців міста.
Максим і Ярослав надали проект розвитку велосипедної інфраструктури та бажану схему маршрутів велодоріжок центральними вулицями міста.



По-перше представники ДАІ заявили, що вони зацікавлені у створенні велосипедних доріжок тому що це безпека руку перш за все. А також підтвердили інформацію з «проекту розвитку», а саме: уздовж Миколаївського шосе, а також вулиць 200 р. Херсона та 49 Гвардійської Дивізії по проекту є велосипедна доріжка.
Ще вони повідомили, що частіше за все ДТП з велосипедистами трапляються на Бериславському шосе.

Другим питанням обговорювались велосипедні паркування. Було вирішено знайти єдиний проект паркування, який буде узгоджено міськрадою та подано приватним структурам як типовий проект.

По результатам наради приблизно вирішено, що в першу чергу буде облаштована велосипедна доріжка в парку ім. Ленінського комсомолу шляхом нанесення розмітки, а також приведені до ладу доріжки на пр. 200 років Херсона та Миколаївському шоссе. В наступну чергу буде облаштована велосипедна доріжка на Бериславському шосе.
Заплановані дві робочі зустрічі. з працівниками ДАІ для обговорення важливих моментів велодоріжок для велосипедистів, а також авторів проектів велопаркувань для ствоерння єдиного проекту.
Дано розпорядження підготувати прес-реліз з роз'ясненням пішоходам статусу велосипедної доріжки, а також доручено районним радам встановити велоперкування.

Наступного тижня відбудеться планова нарада на якій відповідні служби нададуть результати вивчення «проекту розвитку», а також прокоментують можливісь облаштування велосипедних доріжок по плану.
Представники громади нададуть можливі адреси розміщення велопаркувань.

В зв'язку з останнім просимо залишати коментарі щодо місць, де ви хотіли би бачити велосипедну парковку.

6 коментарів:

  1. ТРЦ Фабрика
    Кинотеатры и театры
    кафе или рестораны

    ВідповістиВидалити
  2. Я коренной Херсонец... Хотелось бы видеть велопарковки: у аптек,у авто и железнодорожной станции,у общественных туалетов(ну и сами туалеты), больниц, школ, детсадов, гос. учреждений.

    ВідповістиВидалити
  3. Нужна парковка возле ТРЦ фабрика

    ВідповістиВидалити
  4. Места где хотелось бы велопарковки, мест много, хотелось бы везде...но город не резиновый, хотя...ну например:
    за счетъ бюджета (тм):
    парки: им.Лен.Комсомола, парк Славы, Городской парк (между ул.Перекопской и ул.Кирова),им.Ю.Шумского, Днепровский, парк по ул.Зала Эгерсег, им.Димитрова, Ботанический сад,
    скверы и фонтаны: Потёмкинский, им.Шмидта, Покровский, на Таврике
    пляжи: Гидропарк и остров по ту сторону моста, Молодёжный, Лилея, набережная внизу от парка Славы
    набережные: Фрегат, Речпорт, Арестанка вниз под "кирпич", к самой воде, там где автопарковка
    за отдельную плату:
    супермаркеты: Нова линия, Эпицентр, АТБ, Сильпо, Таврия В, Фабрика (уже есть), сеть магазов Чистый дом и сеть магазов Ассорти (у них есть но не красивые), магазы Электроники и бытовой техники
    кафешки: парк Авеню, Лето и другие (да вобщем тысячи их)))
    салоны красоты и парикмахерские
    аптеки, стомат.кабинеты, вет.клиники
    ну и так сказать помечтать))):
    детские садики, школы, стадионы, театры, кинотеатры, рынки, больницы, церкви, военкоматы и отделения УМВД (пускай воры попробуют угнать там вел))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Не вижу смысла в парковках в парках. Где? Возле каждой лавочки? Бессмысленно. Магазины, кафе — да. Это они должны за свой счёт делать. Вот сейчас сеть магазинов «Доярушка» ставит парковки, а так же фирма «Ласунка» возле некоторых магазинов (эти, кстати, принимают заявки на своём сайте по поводу того, где нужна парковка). Возле кафе «Лето» парковка есть уже пару лет, только если бы не надпись на ней, то и не понятно было бы, что это парковка. Школы/садики и т.д согласен. Это нужно. Например в ХНТУ уже есть парковка давно.

      Видалити
  5. В парках имелось ввиду выбрать одно или два самых центровых места, у фонтанов, в центре или где больше всего тех же лавочек.

    ВідповістиВидалити