середу, 19 червня 2013 р.

Друга нарада: результати опрацювання пропозицій велодоріжок в Херсоні

Фото з сайту міськради
Сьогодні відбулася друга зустріч робочої групи з питань облаштування велосипедних доріжок в Херсоні. Спеціалістами були опрацьовані пропозиції велогромади щодо місць розташування велосипедних доріжок та надані відомості з теоретичної можливості планування велодоріжок в запропонованих місцях.

Звіт зустрічі:



Як пояснили працівники ДАІ, багато доріг в Херсоні недостатньо шрокі, а також багато тротуарів не відповідають нормам з ширини. Тому є вулиці, де облаштування велосипедної доріжки технічно неможливе.
Так одразу були визнані непридатними пропозиції по вулицям Ілліча, Грецькій, Соборній.

Однак і придатними визначили декілька маршрутів. В першу чергу це Миколаївське шосе. Велодоріжка там вже будувалася ще за радянських часів, але щонайменще 15 років вона юридично не вважалася велосипедною доріжкою, тому зараз вона переривається в декількох місцях. Далі це велодоріжка яка теж проектувалася і будувалася, але також ще за радянських часів: вул. Будьоного та 200 років Херсону (від автовокзалу до площі 40 років Перемоги). Підтверджена можливість будування велосипедної доріжки на Бериславському шосе, але тільки від вулиці Залаегерсег. Ще визнані придатними ділянка вулиці 40 років Жовтня та острівське шосе від гідропарку до мікрорайону «Корабел», але доцільність будування таких коротких доріжок під великим сумнівом.

Окремо представники ДАІ внесли власні пропозиції, керуючись статистикою ДТП з участю велосипедиств. За такою статистикою на першому місці Бериславське шосе та дорога на Степанівку.

Було вирішено, що першою велодоріжкою буде велодоріжка вздовж Миколаївського шосе. Незважаючи на те, що статистка ДТП на цій ділянці набагато краща. Але цей факт обумовлений саме наявнистю велосипедної доріжки. В процесі аналізу стану цієї велодоріжки було виявлено, що незважаючи на відсутність юридичного статусу доріжки велосипедисти активно користються нею. Про це свідчать численні велосипедні колії в обїзд перешкод.
Докладніше про цю велодоріжку буде в наснупній публікації.

Наступними на черзі будуть доріжки на Бериславському шосе та на проспекті 200 років Херсону.

Але для початку такого будівництва треба підготувати проектно-кошторисну документацію і ці підготовчі роботи потребують два-три місяці часу до початку робіт. Також в бюджеті не були закладені такі кошти. Тож до дня міста облаштувати таку доріжку «за усіма правилами» неможливо, а робити «для звіту» дорожники не бажають, і активісти велогромади їх в цьому підтримують.

Тому план будівництва велосипедних доріжок в Херсоні буде виглядати так:

0) Пробна велосипедна доріжка найближчим часом з'явиться в парку Ленінського Комсомолу. Це буде відповідна розмітка на дорожках парку. Для цього додатково буде виконаний ремонт доріжок парку, зокрема в районі вулиці Степана Разіна. Така доріжка допоможе починаючим велосипедистам.
1) Ремонт велосипедної доріжки на Миколаївському шосе, який буде запланований в бюджеті на 2014 рік.
2) Будівництво доріжки на Бериславському шосе
3) Ремонт велосипедних доріжок на проспекті 200 років Херсону та інших на Таврійському мікрорайоні.

Пункти 2 і 3 можуть бути змінені місцями. Орієнтовно це кінець 2014 початок 2015 років.

Щодо пункту 0) вже 20 червня відбудеться робочий виїзд в парк з метою визначення маршруту, розрахунку довжини доріжки та кількості необхїдних знаків.
Чекайте наступних публікацій.

Немає коментарів:

Дописати коментар